Vem är Marcus?

Hej Besökare!

Välkommen till min blogg där ni främst kan följa fisket vid Vaeröy, men även rapporter från andra fisketurer och allt annat som har med fiske att göra! Nedan finns lite kort information om vad jag sysslat med under tidigare år.

Mitt fiskeintresse startade redan i tidig ålder, ute vid sommarstugan vid sjön Sommen. I början var det att ro drag eller att meta efter abborre och gädda som gällde.
Intresset växte sedan med åren vid sidan av ishockeyn, men när det var dags för gymnasieval så valde jag att söka till SportfiskeAkademin i Forshaga, ett val jag inte ångrar!
Jag tog studenten våren 2008. Hoppade sedan direkt in på KY linjen på SportfiskeAkademin som var en tvåårig utbildning med lite mer spets och en lång praktikperiod.

I april 2009 åkte jag till Vaeröy tillsammans med tidigare fiskeguiden Kristian Keskitalo. Jag var kvar hela säsongen till september och blev sedan erbjuden jobb som Camp Manager säsongen 2010. Då jag bl.a. lyckades fånga min drömfisk – en hälleflundra på strax över 100 kilo.

Inför 2011 har jag blivit anställd av Lofoten Vaeröy Brygge. Med totalt ca 250 dagar på Vaeröy under de två tidigare säsongerna så räknar jag nu vattnen runt ön som hemmaplan. En spännande säsong väntar med många nyheter så tveka inte att besöka mig på Vaeröy som är en av de bästa fiskeplatserna i Nordeuropa!

Jag hoppas vi ses!
Marcus Eriksson